Elena a avut o suma de bani. Ea a primit de la tatal ei 46 lei , iar de la mama cu 19 lei mai putini. Din toti banii ea a platit o excursie , care costa 56 lei , si - a cumparat o bluza , care costa cu 27 lei mai putin decat excursia , si o carte care costa cu 19 lei mai putin decat bluza.
Cati lei a avut Elena , daca dupa toate cumparaturile mai are 11 lei ?

2

Răspunsuri

2014-05-12T21:13:49+03:00
B+46+27-56-37=11
b=31
b inseamna bani


2014-05-12T22:52:57+03:00
46 tata
46 - 19 = 27 mama
56 excursia
56 - 27 = 29 bluza
29 - 19 = 10 cartea
Deci: x + 46 + 27 - 56 - 29 - 10 = 11 rest
        x  - 22 = 11
        x = 33 lei a avut Elena   
2 5 2