Va rog frumos ,am nevoie urgent de o compunere scurta cu titlul,,,,Minciuna are picioare scurte"
folosindune de urmatoarele intrebari:
a) despre ce personaj este vorba an povestire?
b)din ce incurcaturi a incercat sa iasa ,spunand o minciuna/
c)cum a fost descoperit adevarul sau in ce imprejurari a mintit?
d)ce a invatat personajul dupa aceasta intamplare?

2

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-05-12T20:16:52+03:00
 MINCIUNA ARE PICIOARE SCURTE                                                                Ana, prietena mea, povesteşte ce i s-a întâmplat când era mică.Eram în clasa a II a. Haina primăverii îmbrăcase livada. Înfloriseră merii, perii, caişii, prunii. Toată natura era trezită la viaţă.În fiecare zi, tata se întorcea de la serviciu pe înserat. Era frânt deoboseală. Citea asta pe chipul lui. Şi totuşi nu uita să mă întrebe:- Ţi-ai scris temele pentru mâine? Ai învăţat lecţiile?Eu îi răspundea de fiecare dată la fel.- Astăzi nu avem nimic de scris iar de învăţat nu avea nici o grijă.Aşa mă jucam toată ziua iar seara îl asiguram pe tata că lucrurile merg strună. O săptămână m-a crezut dar a doua săptămână tata a rugat-ope mama să treacă pe la doamna învăţătoare la şcoală.N-am avut linişte toată noaptea. Îmi părea rău de fapta mea urâtă.Mă gândeam.- Ce-o să spună mama despre calificativul „Insuficient” la matematică?Chipul tatei îmi apărea în minte grijuliu, obosit, îngândurat.Dimineaţa am alergat la el şi i-am spus adevărul.Mi-am recunoscut greşeala şi i-am promis că n-am să mai mint.De atunci Ana s-a pus cu burta pe carte, n-a mai minţit şi şi-a dat seama că:“Minciuna are picioare scurte”.
25 4 25
2014-05-12T20:19:01+03:00
             Minciuna se numește Reea, iar încrederea poartă numele Buneea. Ai decis să te împrietenești cu Reea, așa că ieși în parc cu ea, vă faceți cadouri, vă faceți temele împreună. Pe Buneea ai pierdut-o, nu vei mai avea parte de încredere niciodată, nici tu nu te vei mai putea încrede în nimeni (pentru că minți) și nici alții în tine (din același motiv)                                                                                       sau
 Ai o colegă de școală ce minte tot timpul (ba că și-a uitat temele acasă, ba că a fost bolnav cățelul și din această cauză nu a avut timp să învețe) și mereu minciunile ei sunt scoase la suprafață de cineva. Nu se învață niciodată că proverbul “Minciuna are picioare scurte” este cât se poate de adevărat în viața de zi cu zi și că indiferent ce o să mintă, adevărul iese la iveală. Povestește cum ai încercat să o convingi tu să nu mai mintă.
9 3 9