Bunicul lui Danut a recoltat 9 saci cu cate 111 kg de cartofi. Din aceasta cantitate a oprit 1/3 pentru insamantat, 2/3 din ce a ramas a oprit pentru consum iar jumatate din ce a ramas le-a dat copiilor pentru consum si restul cantitatii a fost vandut. Cate kg de cartofi a vandut bunicul lui Danut??
Va rog, ajutati-ma...(tema ptr. maine)

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-12T19:44:46+03:00
9*111=999kg

1/3 din 999= 999/3= 333kg-pt insamantat

999-333=666kg-restul

2/3 din 666= 2/3 *666= 2*222=444kg-pt consum

666-444=222kg-noul rest

1/2 din 222= 222/2= 111kg-pt nepoti

222-111=111kg a fost vandut