Am nevoie de câteva idei mai dezvoltate pe care să le introduc într-un comentariu scurt, de o pagină, în legătură cu incipitul romanului psihologic "Pădurea Spânzuraților". Trebuie sa fie axat în special pe primul fragment, adica primele 4-5 rânduri din roman ( cel în care este descrisă pregătirea spânzurătorii pentru Svoboda), dacă faceți o analogie și cu finalul romanului ar fi perfect! Repet, vreau doar trei-patru idei mai complexe.
Nu răspundeți aiurea dacă nu are legătură și vă rog să NU luați nimic de pe internet, ideile de acolo le-am scris și eu în mare parte, deci vă rog să NU vă uitați pe internet, și nici să reformulați ce scrie pe net nu vreau. Altfel, vă raportez răspunsul.
E destul de urgent, mulțumesc anticipat!

1

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-01-22T22:35:14+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
incipitul este axat pe imaginea  spanzuratorii pregatind secventa patibularii comandantului ceh Svoboda , spanzuratoare care se desfasoara pe timpul noptii: "sub cerul cenusiu de toamna ca un clopot urias de sticla aburita, spanzuratoarea noua si sfidatoare, infipta la marginea satului, intindea bratul cu streangul spre campia neagra, intepata ici-colo de arbori aramii..Din rana pamantului  groparii zvarleau lut galben,lipicios.". Fragmentul abunda in lexeme apartinand unui camp semantic al ostilului culminand cu metafora "rana amantului" pentru  a  contura atmosfera de disconfort atat fizic cat si psihic. mai