intai incepi cu defintia
poti sa demonstrezi ca "bubico" este o schita deoarece :"bubico" prezinta un singur episod din viata unui personaj cu scop de a-i reliefa o trasatura de caracter. acesta este cel mai buna demonstatie din toate exemplele schitei,asa cred. sper ca te-am ajutat!
Mersi
Nu ti-a dat profesoara un plan de argumetare? Argumentare schita: -date despre autor si opera, -definitia. Un prim argument: -Actiunea relatata pe momentele subiectului (10-12 randuri) -Precizarea personajelor participante la actiune + caracterizarea personajului principal (in minimum 2 ipostaze). Un al doilea argument: -Conflicte (daca exista), -Modurile de expunere, -Spatiul si timpul in care este relatata actiunea. Celor afirmate: -Sentimentele naratorului fata de personajul sau. Asadar,...
In opinia mea, Vizita de I.L.Caragiale este o schita-opera epica in proza , in care se prezinta un episod semnificativ din viata unui personaj.
In primul rand...
In al doilea rand...
In concluzie, argumentele mentionate sustin incadrarea textului in specia schita.

Răspunsuri

2014-05-12T09:43:37+03:00


bubico este un text de dimensiuni reduse care infatiseaza un singur fir narativ.

bubico apartine literaturii culte iar întâmplarea redata este scurta si simpla.

actiunea se petrece intr-un interval de timp scurt.

intriga este constituita de motivul calatoriei anuntat de la inceput.

22 4 22
2014-05-12T09:57:16+03:00
Apartine genului epic; autorul isi exprima sentimentele si gandurile prin actiune si personaje. Naratorul da impresia de neimplicare in relatarea faptelor, dar trairile lui sufletesti sunt incorporate in pers create. Povestitorul este adesea obiectiv sau fals obiectiv deoarece uneori devine pers in actiune. Surprinde scene din viata contemporana. Titlul este scurt, semnificativ. Actiunea este simpla, liniara, desf pe un plan in fata cititorilor si este caract pentru un individ sau o colectivitate. Spatiul este unul singur, restrans. Naratiunea este predominanta, faptele relatate in succesiunea lor, dinamica, dand impresia de miscare. Descrierile sunt sumare dar simbolice. Personajele sunt putine, schitate, surprinse in situatii obisnuite. Personajele sunt tipice, energice, fara idealuri inalte surprinse intr un singur moment din existenta. Propozitii si fraze scurte, eliptice de predicat. Predominant prop principale. Prezenta vb la vindicativ prezent sugereaza simultaneitatea faptelor.
33 4 33