Răspunsuri

2013-12-10T15:30:05+02:00
Se formeaza din:
verbul deconjugat+terminatile-i
-si
-nimic
-ram
-rati
-ra
2013-12-10T21:58:37+02:00
In caz ca inca mai ai nevoie de raspuns, Present perfect simple se formeaza prin conjugarea auxiliarului "have" la prezent si verbul la forma a treia (participiul trecut).
Mai pe scurt, pui "has" la pers. III sg. he,she,it, iar la restul persoanelor pui "have", impreuna cu verbul la forma a treia. Forma a treia este formata cu ajutorul infinitivul verbului fara "to" , si prin adaugarea terminatiei "ed" la acesta, asta daca verbul este regulat. Daca verbul este neregulat, vei lua forma a treia din a treia coloana de la sfarsitul manualului tau de engleza (presupun ca toate manualele au asa ceva).
De ex. de la verbul to walk (a merge). Dai la o parte "to", conjugi auxiliarul "to have" la prezent si adaugi terminatia "ed" la verb.
 I have walked - She has walked (am pus doar pers. I si III sg. ca sa poti observa diferenta), walk primind terminatia "ed" fiindca este verb regulat.
Iar daca este neregulat, de ex. to eat (a manca). Din nou, dai la o parte "to" si conjugi auxiliarul "to have" la prezent si apoi pui verbul eat la forma a treia (nu ii mai pui ed fiinca "to eat" este verb neregulat), adica eaten. I have eaten-She has eaten.
Sa-l conjugi pe have la prezent sper ca stii, in caz ca nu stii, iti voi arata cum. Este foarte simplu dar de asemenea important.
I have                       We have
You have                  You have
She/he/it has            They have

Observi ca singura data cand isi schimba forma este la persoana a III-a singular, in rest isi pastreaza forma. Sper ca ai inteles si sper ca te-am ajutat! :)
1 5 1