Dupa ce a depasit cu 2 / 7km din jumatatea traseului unei excursii, autocarul ce ducea elevii in excursie mai avea de parcurs 37 km pana la destinatie.
Ce distanta dus-intors a parcurs autocarul?

2

Răspunsuri

2014-05-11T18:48:53+03:00
X-lungimea traseului
x/2-jumatate din traseu
x-x/2= (2x-x)/2= x/2-restul

2/7 din x/2= 2/7 * x/2= x/7-a depasit

x/2-x/7=37  aducem la acelasi numitor
7x-2x=518
5x=518
x=103,6
2014-05-11T19:06:20+03:00
2+7=9;   9+37=46;       46+46=92 km parcursi dus intors  ;sincer nu stiu cat de corecta e