Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-11T15:10:19+03:00
Iti dau model (am doua variante):
1.Cineva spunea odata ca:„Poetul este un izvor dulce din care se adapa sufletele insetate”. Tocmai de aceea trasatura dominanta a lirismului este faptulca prin intermediul eului liric,autorul transmite in mod direct ganduri idei si sentimente.
Textul este structurat pe o succesiune de imagini artistice,creandu-se astfel adevarate icoane,asa cum le numea Eminescu,care sunt defapt figurile de stil(dai exemplu).
Citind cu atentie textul identificam trasaturile specifice descrierii si marci ale eului liric(dai exemplu de marci)
Prin urmare,opera... scrisa de... apartine genului liric,deoarece are toate trasaturile acestei specii

2. Apartin genului liric operele literare in care autorul isi transmite in modd direct ganduri idei si sentimente in mod direct.Vocea care exprima aceste trairi este eul liric,ale carui marci lexico-gramaticale sunt:(ex....)
Apar de asemenea imagini artistice(vizuale-descriere,auditive ,dinamice-imagini de miscare,olfactive-de miros..-tu spui doar cele care sunt in text si dai citate).Nu lipsesc nici figurile de stil:....(le enumeri si dai citate:ele sunt:epitetul,personificarea,comparatia,inversiunea,repetita,enumeratia,metafora,..)-si la sfarsit scrii propozitia subliniata de la prima varianta


4 4 4