Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-10T21:30:43+03:00
1/ 3+ 2/√3 +1 +1/3 -2/ √3 +1 -5/3  se simplifica  (2/√3)

1/3 +1 +1/3 +1 - 5/3 aducem la acelasi numitor
(1+3+1+3-5)/3
(8-5)/3
3/3=1 care se poate scrie1²=1
meeeersi muuult .. ma mai poti ajuta cu intrebare pe care am s-o pun ?
n-ai pentru ce. sa o vad mai intai
am pus-o
nu sunt sigura dar cred ca e 3
  • Utilizator Brainly
2014-05-10T21:41:21+03:00
3/9+2rd3/3+3/9+1+3/9-2rd3/3+1-5/3
se reduce 2rd3/3 cu-2rd3/3
6/9+2-5/3
simplificam cu 3 fractia 6/9=2/3
2/3-5/3+2
-3/3+2=numitor comun 3
-3/3+6/3
3/3=1 patratul pesfec alui 1 este 1