Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-10T21:08:11+03:00
X/12+1=x/16
x/16-x/12=1
(3x-4x)/48=1
-x=48
x=-48

2.
3x=2x+4
x=4
3.
5x+15=8x-24
8x-5x=15+24
3x=39
x=13
1 5 1
2014-05-10T21:14:53+03:00
X/12 + 1/1 = x/16  (1) ==> x/12 + 12/12 = x/16 ==> x+12/12  = x/16 ==> 4x + 48/48 = 3x/48 | :48 (2) ==> 4x+48=3x ==> x+48=0 

==>x= -48 
(1)=am amplificat 1/1 cu 12 ca sa ne dea numitorul comun si sa le adunam
(2)=am amplificat cu 4 respectiv 3 fiecare parte (stanga cu 4, dreapta cu 3), ca sa ne dea numitorul comun, si dupa aceea am inmultit cu numitorul comun cele 2 parti (48), scapand de numitori, sper ca te-am lamurit la aceasta, mai postez si la celelalte imediat