Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-11T14:10:57+03:00
Orienteaza-te dupa aceste intrebari:
 1Câte ore petrec zilnic elevii la şcoală în sistemele pe care le
cunoaşteţi?
2. Cum este împărţit programul de şcoală (câte ore de predare, înţelegere a materiei, învăţare, câte pauze sunt pe zi, cât de lungi sunt orele etc) în sistemele pe care le cunoaşteţi?
3. Cum se face evaluarea?
4. Cum se stabileşte programa şcolară în sistemele pe care le cunoaşteţi?
Se alocă mai multe sau mai puţine ore în funcţie de profil, ce procent din
ore/materii este la alegerea elevului etc?
5. Câte ore petrece un profesor la şcoala? În ce fel este el disponibil pe parcursul unei zile (are un cabinet sau laborator propriu, există programe speciale de consultaţii/meditaţii etc)?
6. Cum sunt plătiţi profesorii în sistemele pe care le cunoaşteţi? Cum sunt angajaţi? Consideraţi că titularizarea la nivel naţional este o procedură de angajare eficientă? 
7. Credeţi că o soluţie pentru alinierea salariilor profesorilor români la cele europene şi pentru un sistem mai eficient în România ar fi creşterea normei didactice? 
Se poate face acest lucru în condiţiile infrastructurale din România? 
8. Care credeţi că sunt calităţile şi avantajele sistemului românesc de învăţământ? Vă întreb asta pentru că atât statistic, cât şi experienţa personală arată ca cel puţin informaţiile care ajung la public prin intermediul presei sunt negative sau cel mult neutre, iar ştirile bune sunt de cele mai multe ori liste seci cu olimpicii internaţionali. 
9. Ce credeţi că ar trebui adoptat din alte sisteme? 
10. Ce măsuri de reformă au fost luate în ultimii ani şi au avut efecte benefice vizibile?
4 3 4