In doua lazi sunt 119 kg de portocale.Dupa ce s-au vandut 5kg din prima lada si 9 kg din cea de -a doua, in prima lada au ramas de 4 ori mai putine kg decat in a doua. Afla cate kg de portocale au fost in fiecare lada.

2

Răspunsuri

2014-05-10T17:49:20+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X+y=119
4(x-5)=y-9
4x-20=y-9
4x=y-9+20
4x=y+11
x=(y+11)/4

(y+11)/4 +y=119 aducem la acelasi numitor
y+11+4y=476
5y=476-11
5y=465
y=93
x=(93+11)/4= 104/4= 26
2014-05-10T17:56:06+03:00
Avem lada a si lada b.
s-au vandut 14 kg,deci a doua zi au ramas 119-14=105kg
prima lada,a,are acum de 4ori mai putin decat b,deci b are de 4 ori mai multe kg decat in a.
a =  -
b =  ----
in total,5 "liniute"
in total avem 105kg
impartim 105 la 5 si aflam cate kg are o liniuta,adica cate kg sunt in lada a.
105:5 = 11kg
a doua lada are de 4 ori mai mult, 11*4=44kg.
Ei bine,atatea kg are fiecare lada a doua zi,dupa vanzari. dar in prima zi cate au avut?

Pai,din prima lada s-au vandut 5 kg,asa ca,cu o zi inainte,prima lada avea cu 5kg mai mult. deci prima lada avea 11+5 = 16kg
Iar a doua lada avea cu 9 kg mai mult,deci 44+9=53 kg.

Raspuns : 
prima lada : 16kg
a doua lada : 53kg
multumesc!
spune-mi daca nu ai inteles ceva :)
am inteles.