Răspunsuri

2014-05-10T15:36:38+03:00
(X-3)³-(X-3)(X+3)/X-3
factor comun x-3
(X-3)(X²-6X+9-X-3)(X-3)
SIMPLIFICI X-3
X²-7X+6=X²-X-6X+6=X(X-6)-(X-6)=(X-1)(X-6)
Comentariul a fost şters
am inteles din ex ca trebuie sa verifici egalitatea. pentru cerinta aceea am dat eu raspunsul
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-10T15:42:34+03:00
(x-3)²(x-3)- (x-3)(x+3)/(x-3)=(x-1)(x-6)
(x-3)²(x-3) -(x+3)=x²-6x-x+6
(x-3)[(x-3)²-1]=x²-7x+6
(x-3)(x-3-1)(x-3+1)=x²-7x+6
(x-3)(x-4)(x-2)=x²-7x+6
(x²-4x-3x+12)(x-2)=x²-7x+6
x³-4x²-3x²+12x-2x²+8x+6x-24=x²-7x+6
x³-9x²+26x-24=x²-7x+6
x³-9x²+26x-x²+7x=6+24
x³-10x²+33x=30

1 5 1