Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
  • Utilizator Brainly
2014-05-11T09:55:57+03:00
Se spune ca vechile obiceiuri dispar greu, iar, in cazul fumatorilor, renuntarea la tigari este o grea incercare, dar nu imposibila. Tigara electronica este considerata de unele persoane o buna metoda de a renunta la acest viciu. Dar daca si ea e periculoasa pentru organismul tau?

Principiul acestui tip de tigara este acela al unui dispozitiv electronic care asigura o doza denicotina prin evaporarea unei solutii speciale continute. Aceasta solutie are acelasi gust precum o tigara normala, iar senzatia resimtita este similara cu cea pe care o ai cand fumezi tigari normale, informeaza hubpages.com.

Piata tigarilor electronice s-a dezvoltat si astfel sunt disponibile chiar produse de acest fel cu gust aromat sau de ciocolata chiar. Substanta activa a produsului nu dauneaza plamanilor avand si un continut chimic scazut, sunt de parere specialistii.

Trebuie sa stii insa ca acest produs contine nicotina. Pericolul si dependenta in cazul fumatului nu apare atat de la nicotina cat de la arderi, prin care sunt eliberate mai multe substante chimice periculoase pentru plamani. Specialistii apreciaza ca exista 4.000 de astfel de substante in tigara normala, iar mai mult de 50 dintre ele favorizeaza aparitia cancerului la plamani.

Tigara electronica, pe de alta parte, nu implica nici un proces de ardere, iar inhalarea substantelor periculoase pentru plamani nu exista.

In plus, mirosul tigarilor normale este foarte deranjant pentru ca uneori nu numai hainele si parul se impregneaza de miros, ci si respiratia. Fumatul pasiv este periculos tocmai din acest motiv, al inhalarii fumului de tigara, nociv pentru sanatatea plamanilor.

Ingalbenirea dintilor este un alt efect al fumatului, inestetic si deranjant. Tigara electronica pe de alta parte reduce toate aceste probleme.

Singurul miros resimtit este unul foarte mic, care nu deranjeaza, chiar poate fi insesizabil. Nu are nici un fel de efect asupra persoanelor din jurul tau pentru ca nu se produc arderi si astfel nu exista riscul inhalarii ca in cazul tigarilor normale.

Continutul de nicotina al acestui tip de tigara este cu mult mai scazut decat cel al unei tigari normale. Astfel, specialistii americani sunt de parere ca poate fi o buna metoda de a renunta la acest viciu. Fiind un produs relativ nou, nu este in totalitate cercetat. Astfel, studiile realizate pe acest produs sunt inca la inceput si nu se cunosc toate efectele pe termen lung.

Cu toate acestea, tigara electronica este foarte ceruta, dar inainte de a achizitiona acest produs, trebuie sa stii ca fumatul nu este numai o nevoie organica de nicotina, ci si o obisnuinta care nu dispare prin achizitionarea altui tip de tigara. 
1 5 1