Răspunsuri

2014-05-10T12:31:18+03:00
Prim fermentatie cu ajutorul unei bacterii(drojdia de vin) in urma careia , glucoza din struguri in prezenta oxigenului se transforma in alcool etilic si dioxid de carbon.

12 4 12
Cu ajutorul drojtiei si o temperatura potrivita, fermenteaza
Stugurele se culege, se pune in saci apoi se zdrobesc prin zdrobitoare, apoi se lasa in butoi acoperiti cu celofan in timpul acesta are loc fermentatia care se realizeaza cu ajutorul unei bacterii(drojdia de vin) in urma careia glucoza din struguri in prezenta oxigenului se transforma in alcool etilic si dioxid de carbon.
C6H16O6->2C2H5OH+2CO2
multumesc tuturor
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-10T12:38:39+03:00
Se adauga niste drojdii selectionate in must care produc fermentatia, apoi incepe procesul de fermentatie, dupa fermentatie se filtreaza vinul apoi se face invechirea in butoaie de stejar sau chiar in sticle, apoi se imbuteliaza si e gata.totu consta in fermentatie.
13 3 13