Răspunsuri

2014-05-10T12:29:55+03:00
Flavius Theodosius (11 ianuarie 347 - 17 ianuarie 395), cunoscut ca Teodosiu I sau Teodosiu cel Mare, a fost împărat roman în perioada 379 -395.
Una dintre figurile cele mai importante ale crestinismului, dar care nu a facut parte printre fondatorii acestuia a fost Flavius Theodosius, care s-a nascut in Spania in anul 347 d.Hr.
El a fost ultimul om care a domnit peste ambele imperii, atat cel din Vest, cat si cel din Est. Iar hotararea sa a fost probabil una dintre cele zece decizii care au modelat cel mai mult lumea post-romana.
Pe 27 februarie, in anul 380 d.Hr., imparatul Theodosius a proclamat crestinismul ca religie oficiala a Imperiului Roman.
Cicero a numit romanii drept "cel mai religios popor". Credinciosii din imperiu au putut gasi totul... mai mult

Sambata, 01 Martie 2014, ora 12:3437 comentariiAlte articole despre: fondatorul crestinismului Iisus Hristos, raspandirea crestinismului imparatul Theodosius, formarea crestinismului Petru Pavel, instituirea crestinismului unica religie, cea mai importanta religie crestinism
DACA TEAM AJUTAT MARCHEAZA TE ROG CA CEL MAI BUN RASPUND
RASPUNS
2014-05-10T12:30:47+03:00
Flavius Theodosius, cunoscut ca Teodosiu I sau Teodosiu cel Mare, a fost imparat roman în perioada 379 -395.
Deși în tot timpul domniei sale Teodosie a fost un apărător ferm al creștinismului ortodox, mai cu seama în ce privește credința în Sfânta Treime, așa cum stabiliseră primele două Sinoade Ecumenice, el a încercat să fie conciliant și cu ereticii dar fără succes. Din acest motiv, a fost nevoit să ia și unele măsuri dure împotriva ereticilor și a păgânilor. Astfel, în anul 388 a numit noi prefecți în provinciile orientale, cu misiunea expresă de a distruge templele zeilor păgâni. În 391, Teodosie a refuzat restaurarea altarului tradițional al Victoriei din Senatul roman; tot el este acela care a pus capăt Jocurilor Olimpice, care aveau o tradiție de peste o mie de ani. Practic, în perioada 391-92 toate templele păgâne din imperiul roman au fost închise. Împăratul Teodosie cel Mare a pus capăt, printr-un decret, jertfelor păgâne (atâtea câte se mai practicau) în Roma și Alexandria; a interzis și cultul zeilor domestici, odată cu întregul păgânism.