Scrie o compunere cu tema ,,Personajul meu preferat,, realizind portretul moral al personajului preferat,dupa urmatoarele repere:
Introducere:
Cine este personajul?
Ce fel de personaj este,semnificatia in opera?
Ce fel de personaj este. dupa semnificatia morala?
In ce fel de imprejurari este infatisat?
Cuprins:
Care sint trasaturile morale ale personajului.asa cum pot fi deduse acestea din:
actiunile personajului,comportamentul sau,felul de a vorbi, relatia ce celelalte personaje
Incheiere:
De ce tocmai acest personaj iti place?
Ce te face sa il consideri un model demn de urmat?

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-12T17:38:23+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Fiecare dintre noi, după lectură, ne alegem un personaj preferat - cel care ne este exemplu, cel cu care cădem mereu de acord, în orice situație, în orice împrejurare. Ei bine, de data asta vă voi povesti eu despre personajul meu preferat. Deci,să începem!
Recent am citit cartea “Rațiune și simțire”, scrisă de Jane Austin. E o carte foarte interesantă ce te captivează din primele rînduri și primele cuvinte.
Este vorba despre viața liniștită a unei familii din Norland, dar care se schimbă brusc după moartea tatălui. Acesta lasă averea sa și casa fiului să nelegitim, nu celor 3 fiice ale sale. Îl roagă înainte de moarte să aibă grijă de fete și de soția acestuia, dar fiul se conduce după soția sa lacomă și nu le lasă decît 500 lire fiecărei fete, alungîndu-le de acasă. Fiicele au respectiv 19,17 și 13 ani.
Personajul meu preferat este fiica mijlocie, Marianne. Ea este de o frumusețe răpitoare și are un puternic simț artistic (avînd înclinație spre muzică și literatură). Îi place să cînte la pian, avînd și o voce incredibilă. Recită orice poezie cu pasiune și viață. Pe lîngă asta,e deșteaptă, isteață și ambițioasă.
Provine dintr-o familie onorabilă, educată și cultă.
Marianne pune multă pasiune și suflet în orice nu ar face. Nici durerile și nici bucuriile ei nu cunosc moderație,fiind foarte sensibilă. Este mărinimoasă, bună la suflet și interesantă. Are toate calitățile înafară de prudență,semănînd mult mamei sale.Mi-a mai plăcut la ea naturalețea,gingășia și rafinamentul.Felul ei de a vorbi ne arată educația și cultura ei. E destul să spună o replică că îți dai seama ce fel de persoană este,fiind mereu sigură de ea:”Poate că mă cam surprinde,Edward e foarte drăguț și îl apreciez mult,dar cu toate astea nu are nimic din farmecul pe care m-am așteptat să îl aibă bărbatul de care s-ar îndrăgosti sora mea…Se pare că muzica nu-l prea atrage și nici pictura.Eu de exemplu nu aș putea fi fericită alături de bărbatul ai cărui gusturi nu coincid cu ale mele…”
E mereu predispusă să dea cuiva un sfat,sau să își expună părerea astfel încît să nu jignească pe nimeni.
Eviden citind cartea,mi-am și închipuit cum arată ea,adică aspectul ei fizic.Mi-o închipui de o statură medie,cu ochi de ciocolată și cu păr roșcat.Mereu îngrijită,rafinată și aranjată.
Din prima am înțeles că este acel personaj,care poate servi drept model.
Sper că c-am convins și pe voi că Marianne este un exemplu demn de urmat pentru domnișoarele din ziua de azi.
68 4 68