Răspunsuri

2014-05-09T22:59:48+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Dupa parerea mea I. L. Caragiale in aceasta lucrare ne-a aratat ca inca din trecut familiile burgheze au o putere mai mare asupra societatii. Madam Caliopi o femeie avuta, poate fara principii si morale , din cite am putut sa-mi dau seama , n-are nici un fel de rusine de a se folosi de influentele ei pentru a face ca fiul acesteia sa primeasca o nota mai mare , decit cea meritat la o disciplina , careia doamnei i se pare ''nefolositoare'' pentru cariera pe care fiul ei doreste sa o urmeze.Doamna Georgescu ii cere naratorului+personajului sa vorbeasca cu colegul lui de lucru pentru a-i modifica nota lui Ovidiu.Cind naratorul ajunge la casa profesorului si il roaga sa ii mareasca nota lui ovidiu , justificinde ca acesta provine dintr-o familie buna , profesorul de morala ii spune ca toti copii sunt din familie buna si atunci toti ar trebui sa primeasca o nota trecatoare , iar acestea raman la aceiasi concluzie.
La masa de dupa bacalaureat , dupa cum sa exprimat naratorul '' nenorocita matroana''  se apropie de acesta si spune cu usurare ca  a scapat si de bacalaoreatul acesta...
Deci, morala ar fi .... continua si tu , sa nu fac eu tot :)) . Sper ca te-am ajutat putin.
53 3 53