Numele științific al ursulețului provine din cuvintele din limba greacă phaskolos, care înseamnă „pungă, marsupiu” și arktos, care înseamnă „urs”. Atributul cinereus aparține limbii latine și înseamnă „cenușiu”. Deși deseori i se spune „urs Koala”, acest lucru nu este corect, deoarece Koala nu face parte din familia urșilor. Folosirea denumirii de „urs Koala” este descurajată.Cuvântul „koala” își are originea în limbile aborigene australiene și înseamnă „fără băutură”.
Acesta este un nume adecvat datorită dietei sale, formată în principal din frunze de eucalipt, care conțin suficientă apă, astfel încât Koala nu este nevoit să coboare pentru a se hidrata.Koala poate fi găsit de-a lungul coastei de est australiene, de lângă Adelaide până în sud, în peninsula York, și până în interiorul insulei, atât timp cât există ploi care să susțină pădurile necesare.
Koala din Australia de Sud au fost omorâți excesiv la începutul secolului XX, dar statul a fost repopulat ulterior cu animale din statul Victoria. Koala nu se găsesc nici în Tasmania, nici în Australia de Vest. În Port Macquarie există Koala-Hospital, unde sunt tratați ursuleții koala care au fost răniți în accidente de circulație sau prin incendii.
Koala are gheare mari, ascuțite pentru a-l ajuta să urce trunchiurile de copaci. Greutatea variază de la aproximativ 14 kg pentru un mascul mare din sud, la aproximativ 5 kg pentru o femelă mică din nord. Koala este unul dintre cele câteva mamifere (altele decât primatele), care are amprente digitale. Amprentele digitale ale Koala sunt similare cu amprentele digitale ale omului, chiar cu un microscop electronic, poate fi destul de greu de făcut distincția între cele două.

Răspunsuri

2014-05-09T15:15:27+03:00
Ursul koala se mai numeste si ursul de bambus.Se spune ca el se trage dintr-o specie de raton,dar specialisti spun ca el se trage din specia de urs.El isi marcheza teritoriul,masculul sta la inaltimi mai mari decat femelele.Puii se nasc in perioada de august-septembrie.
2014-05-09T15:39:14+03:00
Ursi koala incep la 18 ani sa-si gaseasca singuri hrana. Femelele au 86 de kg, iar masculii 100-120kg. Ursi koala au 6 degete pentru a se urca cu rapizitate in copac. Ursii koala au o punga marsupiala pe spate. Traiesc in China.