Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-08T20:50:55+03:00

Totodată opera se dezvolta pe 2 planuri si anume: viata muntenilor din ţinutul Tarcăului si viata familiei Lipan din care se detaseaza Vitoria Lipan,personajul principal al romanului. Vitoria apare inca de la începutul operei si este caracterizata atât in mod direct de către autor cat si prin mijloace indirecte ce includ faptele, gandurile, actiunile personajului dar si părerea celorlalte figurii literare. Scriitorul ii realizează Vitoriei un portret fizic in care se pune accent pe aspectul ochilor si culoarea castanie a parului. Astfel ochii sunt prezentaţii ca o oglinda a sufletului ce isi păstrează puritatea si frumuseţea indiferent de vârsta omului. „Ochii ei caprii,in care parca se răsfrângea lumina castanie a parului, erau duşi departe(...) Acei ochii aprigi si inca tinerii căutau zări necunoscute”
pff. eu nu o gasesc, daca o gasesc iti fac rezumatul ca nu-i greu. nu stiu imi poti spune despre ce este vorba macar putin?
lasa ca incerc sa o fac eu dar ms oricum
Personajul principal este un adolescent care, aidoma majorităţii tinerilor, nu a prea pus mâna pe cărţi la viaţa lui, nevoit să treacă prin divorţul părinţilor săi, eveniment ce va avea repercusiuni în ceea ce priveşte comportamentul şi integrarea sa în societate. Împrejurările îl obligă să se maturizeze şi să descopere plăcerea cititului. odată ce îl cunoaşte pe Anibalector- un monstru „devorator”, dar nu de oameni (decât în unele circumstanţe), ci de cărţi.
ms
pai cu asta as putea sa te ajut din moment ce eu nu am citi cartea.