Răspunsuri

2014-05-08T20:50:02+03:00
Cat cheltuieste in prima zi?
950/5=190
cat ii mai ramane dupa ce a cheltuit in prima zi?
950-190=760
cat cheltuie in a doua zi?
2*760/5=304
Cat ii mai ramane dupa ce a cheltuit in a doua zi sau care este suma ramasa pt ziua 3?
760-304=456

1 5 1
2014-05-08T20:56:35+03:00
In prima zi cheltuieste 1/5 * 950 = 950/5= 190 lei
In a doua zi cheltuieste 3/5 din rest
                                 Rest=950-190(suma cheltuita in prima zi)= 760 lei
                                         3/5 * 760=3*760/5= 456 lei
In a treia zi cheltuieste restul de bani
                         Rest= 950-(456+190)=950-646=304 lei
                                    => In a treia zi Mirela cheltuieste 304 lei.