Răspunsuri

2014-05-08T20:23:49+03:00
In primul rand, voi incepe cu o definitie generala a voluntariatului: "Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, în folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala; activitatea de interes public este activitatea desfasurata în domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învatamânt, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea." (definitia din Legea Voluntariatului 2006) 

Consider ca pentru a dori sa te implici intr-o actiune de voluntariat,ai nevoie de un motiv intemeiat, ceva trebuie sa te stimuleze. Trebuie sa fii constient de faptul ca nu vei primi nicio recompensa in urma desfasurarii acelei actiuni. 
Cred ca prin voluntariat iti dezvolti anumite competente, atitudini si aptitudini, cum ar fi: generozitatea, bunavointa, bunatatea, acceptarea celorlalti.
In momentul cand lucrezi pentru altii, renunti la tine in favoarea celorlalti. A fi voluntar nu inseamna doar sa lucrezi fara sa primesti bani ca apoi sa ai o diploma de participare, ci consider ca inseamna sa lucrezi din placere pentru ca apoi sa simti bucuria celuilalt ca si cum ar fi a ta. Voluntariatul poate ajuta si la dezvoltarea personalitatii.
15 4 15
Mersi multi .
Cu placere.Il poti face cel mai bun?Mersi anticipat :)