Alcatuiti o ancheta despre cum am traii in regimul comunist"""pe vremea lui ceausescu""":noi trebuie sa fim reporterii si interviul sa fie tinut de oricine"un dialog mai bine zis"
si aceasta ancheta trebuie sa mai contina in ea si:munca ,scoala,viata de zi cu zi.
va rog ajutatima,e urgent!:(( :)****

2

Răspunsuri

2014-05-08T19:02:57+03:00
Pot sa-ti dau citeva schite,,regimul communist a fostunul care a dus la dezvoltarea  poporului nostrum,,ceea ce tine de comunis se poate compara cu un nivel inal in economi e si cultura
da.....dar mie imi treabuie direct un dialog....
eu reporterul si cineva sa tina interviul
2014-05-08T19:04:30+03:00
Contextul istoric al instaurarii regimului comunist in Romania (1944-1948)
Instaurarea regimului comunist a facut parte din procesul mai amplu de impunere al regimurilor comuniste de catre Uniunea Sovietica in Europa de Est dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cauza fundamentala a comunizarii acestui spatiu romanesc si a Europei de Est dupa 1945 a fost intrarea acestui spatiu sub ocupatia militara directa a armatei sovietice . In Romania, armata sovietica a intrat mai intai ca armata inamica de ocupatie, iar dupa 23 august 1944, statutul lor s-a schimbat in armate aliate de ocupatie. In 1958 armatele sovietice s-au retras din Romania in urma unei intelegeri dintre Nichita Hrusciov si Gheorghiu Dej, seful comunistilor romani. Statutul international al Romaniei a fost stabilit prin Tratatul de Pace de la Paris din 1947 care confirma mentinerea Romaniei in sfera de influenta sovietica. Romania era considerata invinsa, iar trupele militare sovietice aveau misiunea de a impune prevederile tratatului.
Regimul comunist a fost impus in Romania de catre Uniunea Sovietica prin intermediul partidului comunist local. Acesta a luat nastere in 1921 prin desprinderea comunistilor din partidul socialist.  In 1924 partidul comunist a fost interzis in Romania pentru ca a pus la cale o lovitura de stat in Basarabia. Prin actul din 23 august 1944 Regele Mihai I a inlaturat regimul de dictatura al Maresalului Antonescu si a proclamat revenirea Romaniei la democratie. Regele a fost sprijinit de armata si partidele democratice P.N.T., P.N.L. si P.S.D. Ca o consecinta a inlaturari guvernului din regimul Antonescu, Romania a iesit din  alianta Axei si a continuat razboiul alaturi de Natiunile Unite.  Prin proclamarea revenirii la democratie dupa 23 august 1944 partidul comunist a fost acceptat in viata publica din Romania.Decu eu asu zice ca ar fi oribil!