Am si eu 2 probleme:
Daca g+10=h
H=i:3
I-h=180

2 O lada cu portocale este cu 8 kg mai grea decat una cu banane.Cat cantareste fiecare lada,daca in magazin sunt 5 lazi cu portocale si 3 cu banane, in greutatea totala de 296 kg?

2
Si ce trebuie sa faci la primul exercitiu? Sa afli valoarea lui g, h si i?
da dar afla tu ca eu nu am timp :))
Da

Răspunsuri

2014-05-08T17:47:54+03:00
Problema2
8*5=50kg cantaresc mai mult portocalele decat bananele
296-40=256 kg egale 
256:8=32 kg  intr-o lada de banane

32+8=40 kg portocale intr-o lada
32*3=96 kg banane
40*5=200kg portocale


1 2 1
2014-05-08T18:03:21+03:00
Ex 1:  Inlocuiesti in ultima relatie h cu i:3 si obti i-i supra 3=180
                                                                      2i supra 3=180
                                                                      2i = 540
                                                                      i=270
Apoi inlocuiesti in a doua relatie i cu valoarea data si calculezi h : h=i:3=270:3=90
                                                                                               h=90
Iar g il afli din prima relatie inlocuind h cu valoarea sa: g+10=90
                                                                              g=90-10
                                                                              g=80