Răspunsuri

2014-05-08T15:11:22+03:00
Spre poli, rareori temperatura se ridica peste punctul de îngheţ. Vara,soarele nu apune, iar iarna soarele nu răsare de loc. In ciuda acestor condiţii, aici supravieţuiesc multe animale.

Zona rece a emisferei nordice –Arctica- este formata din Oceanul Arctic si pamantul din jur-tundra. In tundra trăiesc animale,ca:renul, vulpea alba si iepurele alb.
Regnul este adaptat la mediul de viata: are fir de par goale in interior, pentr-un a-l izola aerul foarte rece, strat gros de grăsime sub piele si copite mari, marginite cu blana, pentru a umbla prin zăpada adânca. In căutarea hranei face calatorii, in grupuri mari, cam 1 000 km spre nord. Cu reni si boi moscat tineri se hrănesc lupii, grupaţi in haite de pana la 20 de membri
Comentariul a fost şters
2014-05-08T15:17:34+03:00
 animalele salbatice in timpul iernii
 in primele nopti geroase, cu pamantul acoperit de un strat gros de zapada, cautarea hranii pentru locuitorii padurii devine din ce in ce mai grea. Nici pentru noi oamenii nu este usor sa gasim solutii in vederea ajutorarii prietenilor din natura.

Sa-i construim oare ariciului un adapost cald, iar varbiutelor sa atarnam de creanga unui copac o casuta plina cu hrana? Le ingheata picioarele ratustelor? Raspunsurile la aceste intrebari, dar si la multe altele vi le vom prezenta in cele ce urmeaza