Cine imi spune si mie un referat la biologie despre grau pentru clasa a 5-a sa fie mic si exact .

2
Grâul este originar din Asia de sud-vest. Cele mai vechi dovezi arheologice referitoare la cultivarea grâului au fost descoperite în Siria, Iordania, Turcia, Armenia și Irak. Acum aproximativ 9000 de ani, o specie de grâu sălbatică (einkorn, Triticum boeoticum) a fost recoltată și apoi cultivată de către locuitorii acelor meleaguri, fapt confirmat de dovezile arheologice ale agriculturii sedentare din zonă. Aproximativ 1000 de ani mai târziu, o mutație a survenit în cadrul altei specii de grâu,

Răspunsuri

2014-05-08T11:04:03+03:00
Graul se cultiva e milenii si se pare ca a fost una dintre primele plante care i-au servit omului.Este o planta ceraliera de primavara sau de toamna.Tulpina graului atinge inaltimea de un metru.       Boabele de grau au o durata mare de pastrare si pot fi transportate la mari distante ,fara a se deteriora.Ele reprezinta materia prima pentru produsele de panificatie.       Graul este cultivat in peste 100 de tari ,in zone cu climate diferite.Mai bine de 70%din populatia globului foloseste in alimentatia zilnica painea.Graul este cea mai importanta planta cultivata.     (din suflet sper ca am ajutat)
2014-05-08T20:30:18+03:00
Grâu este un termen generic care desemnează mai multe cereale aparținând genului Triticum. Acestea sunt plante anuale din familia gramineelor (Poaceae), cultivate în aproape întreaga lume. Grâul este a doua cultură mondială ca mărime după porumb, a treia fiind orezul. În Europa Occidentală și în Orientul Mijlociu, grâul și derivatele sale fac parte din alimentația curentă.
2 4 2