Va rog dati-mi o argumentare ca textul Domnul Goe de I. L. Caragiale e schita! Cu in primul rand, opera e schita fiindca... si in al doilea rand... si in concluzie, opera . . . . . . . . . . .. . . . . este schita fiindca... . Va rog mult! Va dau si puncte si aprecieri. Va rog mult de tot ajutati-ma ! ! !

1
Schita este un text de dimensiuni reduse care prezinta un singur episod din viata unui numar mic de personaje.Acesta specie literara apartine genului epic.
Opera literara "D-l Goe..." scrisa de I.L.Caragiale este o schita care cuprinde aspecte semnificative din timpul unei calatorii cu ternul pentru a prezenta efectul educatiei gresite asupra comportamnetului unui copil.
In primul rand,opera "D-l Goe..." cuprinde un numar redus de personaje:Goe,mamita,mam'mare si tanti Mita.
Personaje episodice:tanarul de pe coridorul vagonului si controlorul sunt slab individualizate.
In al doilea rand,asteptarea trenului pe peronul garii constiutie un moment in care personajele isi dezvaluie caracterul si tipul de relatii familiale.
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

2014-05-08T04:17:45+03:00
Schita este o reprezentare simplifificata, schematizata a unui fapt real
Schita literara este o creatie literara in proza, care descrie cu mijloace reduse si personaje putine o intamplare importanta.
Upera literara este o creatie literara artistica.
Domnul Goe este o lucrare artistica in proza si de mica intindere in care ILCaragiale povesteste ce i s-a intamplat o data intr-un tren de calatori. Deci este o opera literara de tip schita literara.
3 4 3