Din cantitatea de carne adusa la magazin s-au vandut a doua zi 6 q , reprezentand dublul cantitati vandute in ziua precedenta si totodata jumatate din cantitatea ramasa nevanduta in magazin. Cate kilograme de carne au fost aduse in total ? Daca stiti cu aflari!!

2

Răspunsuri

2014-05-07T19:06:31+03:00
Aflati cantitatea din ziua precedenta
6 q : 2= 3 q = 300 kg
Aflati cantitatea  nevanduta
6 q x 2= 12q = 1200kg
6q=  600 kg
In total au fost aduse 600 kg + 300kg + 2200 kg = 2100kg.
2014-05-07T19:17:14+03:00
1)6/2=3q (in prima zi)                                                                                                    2)6*2=12q (nevindute)                                                                                                  3) 3+6+12=21q (in total)
1 4 1