Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-05-07T18:10:05+03:00
1-Iarna, in regiunile polare, temperatura poate cobori sub -80° C . Statul sub zapada, undetemperatura scade rare ori sub -7° C este o metoda de supravietuire. 
2-
 Supravietuire in desert-.In desert temperaturile pot atinge 50°C in tipul zilei iar apa este foarte putina.Animalelede desert trebuie sa-si pastreze temperatura corpului fara sa piarda prea multa apa prinevaporare
3-
Supravietuirea in perioada de seceta-Copacii sunt plante mari. Cu cat plantele sunt mai mari, cu atat au nevoie de mai multaapa. Desi au radacini lungi si adanci, majoritatea copacilor nu gasesc in stepa apapentru a supravietui
4-
Adaptari ce tin de respiratie-In zonele tropicale si ecuatoriale, alternanta anotimpurilor este greu de indurat pentru multe specii de animale. Pestii Dipnoi se protejeaza intr-un mod aparte de seceta, creand un sac de mucus, iar alte specii de peste, cum ar fi somnul sau tiparul, nu doar ca pot respira in afara apei, ci pot petrece scurte perioade de timp pe uscat.
5-Schimbarea proprietatilor sangelui-Pentru a functiona mai bine in medii ostile, unele animale au capacitatea de a dezvolta compozitii diferite ale sangelui. Asa se intampla in cazul unor animale precum casalotul si gasca indiana. Ambele specii detin abilitatea de stoca mai mult oxigen in celulele sangelui decat alte necuvantatoare.