Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-08T20:03:17+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Deci ai asa
(1-5/3)²=1²-2·1·5/3+(5/3)²=1-5/3+25/9
(faci numitor comun pe 9) ai ajungi la 
(9-30+25)/9=(-21+25)/9=4/9
si atunci ai 
4/9·3/2=3/2
ok ;)
sau numai i-am dat de rost
ok? =))
Mihai la cealalta cu bancile ai rezolvat?
nu
2014-05-08T20:28:43+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In primul rand (a-b)²=a²-2ab+b² deci
(1-5/3)²
fiindca nu ai necunoscuta faci calculul din paranteza si apoi ridici la patrat
[(3-5)/3]²=(-2/3)²=4/9
4/9 .3/2 =2/3(dupa ce faci simplificari)
1 5 1