Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-07T06:54:52+03:00
La infiintarea unei culturi de plante trebuie sa tinem cont de tipul de sol pe care il avem pentru a avea recolte bogate si pentru a nu fi nevoie de multe imbunatatiri.

Solul nisipos este recomandat plantelor care necesită un drenaj foarte bun: legume, bulbi, plante anuale, pomi fructifer, conifere.
Solul calcaros are nivelul pH-ului ridicat, de aceea este recomandat unor legume ca: plante de tip mediteraneean ca levantica, rozmarinul, feniculul sau dafinul, ce prezinta avantajul de a nu avea nevoie de udari regulate. Se mai pot cultiva legume ca:
vinetele, morcovii, telina, varza, salata, ceapa, mazarea, cartofii, ridichiile sau rosiile.
Solul argilos este un pământ foarte fertil, bogat în substanțe nutritive, reține umiditatea, are un drenaj bun, constituind un mediu excelent pentru evoluția majorității plantelor.
Solul lutos 
este un pământ bogat în substanțe nutritive, dar prezintă și unele minusuri: nu se drenează deloc ușor și reține mult timp apa. Acest tip de sol este indicat plantelor care preferă umezeala (Rudbeckia, Aster, Baptisia, Heuchera).


3 3 3
  • Utilizator Brainly
2014-05-07T08:07:19+03:00
Întâi scrii detalii despre sol.Apoi te documentezi asupra culturii agricole,analizând dacă poţi lucra cu acele culturi agricole.
1 2 1