Răspunsuri

2014-05-06T23:02:56+03:00
Poate te va ajuta Eliminarea vizelor pentru călătoriile în țările europene va fi sărbătorită în toate școlile și liceele din țară în cadrul săptămînii tematice „Să descoperim Europa!”. În acest sens, Ministerul Educației a emis o circulară prin care recomandă instituțiilor de învățămînt să organizeze în perioada 29 aprilie–8 mai, un șir de activități cu tematică europeană, transmite UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Ministerului Educației.Astfel, la lecțiile prevăzute de programul de studii, precum și la orele de diriginție, elevii vor discuta despre integrarea europeană și se vor familiariza cu istoria și cultura Europei, cu modul în care funcționează instituțiile europene. Totodată, în școli vor fi organizate dezbateri și concursuri tematice de eseuri, desene, postere, etc.

Activitățile vor demara prin careuri solemne care vor avea loc în toate instituțiile de învățământ pe 29 aprilie, prima zi de după vacanța de Paști și se vor încheia pe 8 mai.

Pentru buna desfășurare a activităților din cadrul săptămânii tematice consacrate Europei, Ministerul Educației a recomandat instituțiilor de învățământ să utilizeze un șir de resurse web specializate, inclusiv site-ul oficial al Uniunii Europene.