Răspunsuri

2014-05-06T21:41:51+03:00
Ghinionul si Norocul
Multe mituri sunt despre noroc:trifoi cu 4 foi, picioare de iepure, gandaci etc...La fel si despre ghinion:pisica neagra, sarea varsata, oglinda sparta etc...
Dar iata ca intr-o zi un om care se numea Ghinion s-a dus sa caute un adapost, caci era sarac si nu avea casa.Toata lumea l-a izgonit:
-Pleaca de aici! Tu aduci ghinion!
A mai mers el ce a mers si s-a oprit in fata unei porti facute di aur, cu o gradina imensa, si o casa mai ceva ca palatul.Acolo se afla un om tare norocos si se numea Noroc.
Ghinion a batut la poarta timid.3 caini sarira sa latre.Dar Noroc a iesit si a intrebat:
-Cine este?
-Un om sarman! Primeste-ma si pe mine 3 zile si o sa te ajut si eu cum pot.
Noroc, cu mare bucurie, i-a deschis usa si imediat i-a dat haine noi, de mancare si chiar aveau o casuta mica dar frumoasa in care nu locuia nimeni.Pe aceea i-a dat-o lui Ghinion.
Noroc, a observat ca nu mai este asa norocos. Punea pariuri si le pierdea.S-a suparat foc si l-a izgonit pe sarmanul Ghinion.
A cautat o alta casa.Dar noroc, a gasit de munca! Si muncea pe rupte.Dar nu pe degeaba, primea o gramada de'a galbeni.
Dupa un timp si-a construit o casuta mica, cu o curte mica si cu cateva animale:o vaca, 3 porci si 10 gaini.
Intre timp el facea bani de la vaca, ii vindea laptele, de la gaini, le vindea ouale si de la porci, le vindea carnea.Pe zi, facea si mai multi galbeni. Iata ca intr-o buna zi si-a facut si el un palat ca alui Noroc.
Acum Ghinion devenea din ce in ce mai norocos iar Noroc devenea din ce in ce mai ghinionist.
De multe ori, Noroc trecea pe langa,, palatul" lui Ghinion cu ciuda.Ghinion avea o ferma a 55 de vaci, a34 de porci, a 100 gaini, si a 66 de miei si oi.
Noroc a murit de ciuda iar Ghinion a trait mereu fericit!
Cate o data ne mai prinde bine si ghinionul!
23 4 23