Buna! Eu am lipsit azi de la scoala din cauza unei probleme de sanatate. Ne-a predat adverbul. Nu stiu cum sa-mi fac tema. Puteti sa ma faceti si pe mine sa inteleg ce este adverbul si toate celelalte lucruri care mai sunt? Multumec!

2

Răspunsuri

2014-05-06T20:32:01+03:00
Adverbul este o parte de vorbire care exprimă caracteristicile unei acțiuni, stări sau unei însușiri ori circumstanțele acțiunilor și stărilor. Adverbele pot fi recunoscute folosind întrebări specifice: Când?, Cât de des?, Cum?, În ce mod?, Unde? Pe unde? sau alte întrebări de același tip.
2014-05-06T20:36:26+03:00
Adverbul este partea de vorbire care arata o caracteristica a unei actiuni, a unei stari sau a unei insusiri. Dupa inteles, adverbele sunt de loc, de timp si de mod. Adverbele pot proveni din alte parti de vorbire prin:
derivare : cu sufixe - este, - is, -as, mente ( actualmente, prieteneste )
compunere - prin alaturare sau prin sudare
schimbarea valorii gramaticale - din adjective, verbe la participiu, substantive care denumesc anotimpurile, parti ale zilei, zilele saptamanii. Unele adverbe pot avea grade de comparatie care se formeaza in acelasi fel ca la adjective, inclusiv mijloacele expresive de exprimare a superlativului absolut. Sper ca ti-am fost de ajutor! ;)