Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-06T19:18:46+03:00
A*b=16
a:b=4⇒a=4b


Bun si acum inlocuim in prima ecuatie obtinand astfel o ecuatie cu o singura necunoscuta

Avem

4b*b=16⇒4b²=16⇒se simplifica prin 4⇒b²=16/4⇒b²=4⇒b=√4=2

Si daca b=2⇒ a*b=16⇒2*a=16⇒a=16/2=8
2014-05-06T19:25:40+03:00
Cele 2 nr le notam  cu a si b
produsul nr inseamna axb si raportul lor este a impartit la b
axb=16 =>a=16/b
a/b=4=>    a=4xb
inlocuim  pe a =>
16/b/b=4
16/b=4b
16=4bxb
4bpatrat=16
b patrat=16/4
b patrat=4
b=2
ax2=16
a=16/2
a=8
 8/2=4