Răspunsuri

2014-05-07T04:23:34+03:00
Te referi la imparatul Traian , corect?
Traian a fost fiul lui Marcus Ulpius Traianus, un cunoscut senator si general dintr-o familie romană faimoasă (Ulpii). S-a nascut pe 18 septembrie, 53 in orasul Italica, din provincia romana Hispania (Spania de astazi). A urmat cariera militara ca si multi alti tineri romani de varsta lui.  A lparticipat la razboaiele lui Domitian impotriva germanilor si devenise unul dintre cei mai mari comandanti militari ai imperiului cand Domitian a fost ucis in anul 96 d. Hr..
Fiind o personalitate remarcanta in randul soldatilor, noul imparat Nerva,  era nepopular in cadrul armatei si avea nevoie de cineva ca să obtină sprijinul legiunilor  numeste pe  Traian ca fiu adoptiv al sau si succesor, in toamna anului 97. La moartea lui Nerva pe 27 ianuarie 98, Traian i-a succedat fără nici un incident, fiind respectat de supuși. Astfel primul roman ne-italian a devenit împărat.
In timpul domniei sale, Traian poarta o serie de razboaie cu dacii (pe care ii infrange in final 106), cu armenii si cu partii. Imperiul roman va cunoaste maxima sa extindere teritoriala in timpul lui Traian. Imparatul va muri in anul 117, moment cand Senatul ii va aduce drept omagiu titlul de OPTIMUS  (cel mai bun) pentru toate realizarile sale.