Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-06T15:32:42+03:00
Triunghiul abc fiind isoscel , inaltimea ad este si mediana , deci bd=bc/2=6/2=3cm              folosim functia trigonometrica in triunghiul bad    sin a=bd/ab     rd3/2=3/ab   ab=6rd3       fiind triunghi isoscel are 2 laturi egale deci ab=ac=6rd3    p=6rd3+6rd3+6  p=12rd3+6  p=  p=6(2rd3+1)       folosim teorema lui pitagora in triunghiul bda  si avem   ad²=ab²-bd²        ad²=(6rd3)²-3²      ad=rd99     sau foloseam tg a= bd/ad    rd3=3/ad    ad=3rd3      nu stiu care este  rezultatul dar asa se face