Răspunsuri

2014-05-06T02:19:48+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
     In orice tara din lume exista dictionare. Fara ele cultura tarii respective ar avea de suferit. Aceste dictionare sunt de mai multe tipuri, fiecare cu rolul lui bine stabilit.
     In primul rand, consider ca indispensabil pentru orice tara este dictionarul explicativ al limbii tarii respective. In Romania exista DEX-ul si DOOM-ul, doua dictionare in care se explica toate cuvintele limbii romane.
     Printe alte tipuri de dictionare amintim: dictionarele de sinonime, de antonime, de omonime etc.
     Exista si dictionare ce se adreseaza doar anumitor profesii: Dictionar Medical, Dictionar Farmaceutic, Dictionarul Inginerilor, Dictionar de Geologie, Dictionar de Istorie/arheologie, Dictionar de biologie, Dictionar de personalitati istorice etc. Practic, gasim dictionare pentru orice meserie si pentru orice domeniu. Apoi, sa nu uitam dictionarele bilingve care ne ajuta sa intelegem mai bine limba altui popor.
      In concluzie, fara dictionare lumea ar mult prea saraca.

11 3 11