Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-05T22:21:12+03:00
In deznodamant naratorl propune o varianta de final in care Elefteria,sotia lui Lefter traieste la manastirea Tiganesti si aduna cioburi de strachini,iar Lefter se plimba pe strazile Bucurestiului si repeta obsesiv "viceversa",insa cititorului i se acorda ocazia de a-si imagina un alt final pentru aceasta nuvela.

Personajele nuveleinu prea numeroase,se impart in personaje principale deoarece apar in in toata nuvela,Lefter Popescu,si personaje secundare si episodice,nevasta lui Lefter,capitanul Pandele,comisarul Turtureanu si chivutele.

Lefter Popescu,Eleutheriu Poppescu pe numele sau adevarat,simbolizeaza omul obisnuit,din clasa mijlocie,care isi doreste sa se faca cunoscut.Considerandu-se un om ghinionist si pesimist,este reprezentat pe cale sa devina un om bogat prin castigarea unei sume impresionante la loterie,dar norocul nu ii surade nici de data asta,fiind intr-o criza de personalitate.Acetsa devine mai agresiv,impulsiv osciland intre speranta si deziluzie fiind inca o victima a destinului.

De asemenea,numele sau este unul chiar banal "Popescu" si "Lefter" predestinat unui om fara nici un castig.Celelalte personaje au si ele un rol destul de important si decisiv in conturarea strailor personajului principal.Pe parcursul nuvelei,Lefter Popescu are diferite conflicte cu ele,din cauza greselilor facute,comportandu-se mai necivilizat,banii creandu-i impresia ca sentimentele oamenilor nu mai conteaza.

Intamplarile sunt plasate pe momentele subiectului intr-un mediu citadin,Bucurestiul inceputului de sec XX,toamna,cuprinzand mai multe planuri narative desfasurate fie in casa lui Lefter Popescu,in Mahalaua Farfurigiilor,la sectia de politie,la berarie si la sediul ministerului sau loterie.

Nuvela are un singur fir narativ,anume iluzia castigului,cu o actiune simpla complicata progresiv,cu o naratiune obiectiva si un narator obiectiv-omiscien,iar conflictul este exterior sau interior.

Deoarece este o opera literara epica de intindere medie,cu u singur fir epic cu si cu conflict complicat progresiv si cu accentul pus pe caracterizarea de personaj nu pe povestire in sine, "Doua loturi" este o nuvela.
2 5 2