Răspunsuri

2014-05-05T21:59:31+03:00
Ieri se puiblicase in Jurnal un amplu rep. despre lautari, aviz amatorilor de Zavaidoc, Faramita, Siminica, Ploiesteanu. 
Is case mari si ciudate, mie nu mi se par rele, cred ca le/as gasi o utilitate... vezi si viata lui Ludwig al II lea al Bavariei. Oamenii pot gasi ciudate si variate intrebuintari barlogurilor lor, le pot construi pt un scop pe care il vor asocia mai apoi. 
Sunt case de tigani la Cluj, in cam. Baciu(unde vin si OZN.uri), la Gilau( care cica insemna paduchios.. vezi imprumut din tiganeste, pt cine nu crede), la Aghires fabrici si sat, Huedin, cum bine se sublinia etc. In Ardeal, pe unde am umblat eu populatia se metiseaza greu, stau toti despartiti. Vezi spre ex. comuna Sancari de langa Huedin(unguri si romani), mai sus cu 8 km Calatele , cu variantele sale: Calatele padure/ pt tigani, Calatele pt romani si Satul nou/ pt pocaiti tigani si pocaiti romani. Tiganii din Calatele padure sunt ciupercari, cauta buruieni, zmeurari, etc. Calatele e un exemplu tipic de apertheid, natural, firesc, normal. 
Cei din zona aceea umbla cu oale, zmeura, ciuperci, buruiene, jgheaburi. Umplu oalele cu nuci si schimba nuca pe masura cu care au masurat. 
In principiu consider ca tiganii au de pierdut daca se impreuneaza cu roamanii( si la propriu si figurat), ei trebuie sa ramana tigani, sa aiba scoli separate, cartiere separate, etc. 
Ieri am vazut 2 tigani tineri de la org. Romano Sunno?, maro cum sunt pakistanezii, cu o minge de fotbal pe beton, jucau fotbal tenis. Le statea rau, pe bune. Erau imbracati in haine de oras( nemtesti, cum spuneau mai demult taranii). Vedetri cu romanii ce s/a intamplat. Au pierdut port, obiceiuri, ungurii ce se mai strofoaca dar nu le iese nici lor pasienta... 
1 5 1
2014-05-05T22:03:00+03:00
Astazi este o zi frumoasa de vara.Eu impreuna cu mama si cu tata mergem la bunici.Casa bunicilor este la tara.Acolo este foarte frumos deoarece ei cresc multe animale. In sat,acolo,este un helesteu foarte frumos.Mereu ma duc acolo.

Cand am ajuns la bunici,am coborat din masina si i-am imbratisat.
-Mi-a fost foarte dor de voi,le-am spus eu.
-Si noua scumpo,au raspuns ei

Fiindca era seara m-am dus direct la culcare dupa ce am baut o cana de lapte


A doua zi de dimineata bunica m-a trezit si mi-a spus daca vreau sa ma duc cu bunicul la pescuit.I-am spus ca da.Ador sa ma duc cu bunicul la pescuit.Este foarte amuzant.

Cand am ajuns la un lac din apropiere,bunicul si-a scos undita si a inceput sa prinda pesti.Dupa cateva ore de stat,circa 2-3,eu si bunicul ne-am intors acasa cu cativa pesti destul de mari si frumosi.Cand am ajuns acasa ,mama o ajuta pe bunica sa dea graunte la pasari, si fan la cai.

Am mai petrecut inca cateva zile la bunici si a trebui sa plec.
A fost foarte frumos.O sa imi fie dor de ei,dar o sa ii vad la vara din nou.
Nu stiu daca sunt 30 , dar in fine,am facut tot ce am putut.Poti sa o mai lungesti si tu , ca mai apar interjectii asa.
1 5 1