REZOLVATI IN R ECUATIILE
A) ( X-2)(X+3)-14=X(X-3)-12
B) 3X(X+2)-13=X(3X-1)-34
C) 2X(2X-5)=(2X+3)(2X-3)
D) (X-3)²+10=(X-1)(X+1)-10

2
b) 3xpatrat+6x-13=3xpatrat-x-34 3xpatr. - 3xpatr.+6x +x = 13-34 aia cu xpatrat se reduc. 7x= 21 x=21:7 x= 3
c)4xpatr -10x = 4xpatr-9 4xpatr-4xpatr=10-9 4xpatrat se reduc x=1 sper ca intelegi ceva din astea
xpatrat-6x+9+10=xpatrat-1-10 xpatrat-xpatrat-6x=-9-10-10-1 se reduc x-ii la patrat si ramane : 6x= -30 x= -30:6 x=-5

Răspunsuri

2014-05-05T20:32:39+03:00
 x^{2} +3x-2x-6= x^{2} -3x-12x
xpatrat-xpatrat +3x-2x+3x+12x=6
(x patrat se reduce cu celalalt x patrat. nu mai trebuie scris)
18x=6
x=18:6
x=3
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-05T21:04:00+03:00
A) ⇒x²+3x-2x-6-14=x²-3x-12
x²+x-20=x²-3x-12
x²-x²+x+3x=-12+20
4x=8
x=8/4⇒    x=2
B)⇒  3x²+6x-13=3x²-x-34
3x²-3x²+6x+x=-34+13
7x=-21
x=-21/7⇒  x=-3
c) ⇒4x²-10x=4x²-6x+6x-9
4x²-10x=4x²-9
4x²-4x²-10x=-9
-10x=-9    ·(-1)
x=9/10⇒   x=0,9
D)⇒ x²-3x-3x+9+10=x²+x-x-1-10
x²-6x+10=x²-10
x²-x²-6x=-10-10
-6x=-20             ·(-1)
x=20/6⇒  simplificam x=10/3⇒   x=3,(3)
1 5 1