Va rog spunetim o compunere sa se inceapa : era o noapte linistita de iarna: va rog urgentttttttttttttttttttttttt

1
Era o noapte linistita de iarna. Afara ningea marunt, iar eu stateam la caldura focului.
Era o noapte linistita de iarna. Cerul era impanzit de stele, iar fulgii de zapada cadeau necontenit, descriind un dans in aer.
Incercand sa scriu niste versuri ma tot agatam de peisajul de afara; de campul pufos neatins, la ciresul inghetat care parca imi cerea o imbratisarea calda. Printe nori imi zambeste melancolic un soare palid, a carui stralucire se reflecta in turturii copacilor. Drumul a fost batatorit doar de doua masini in aceasta dimineata ai simteam ca soferii nici nu au vazut acest peisaj diivin. Ma incalzesc de soba si ma uit in jurul meu.
Era o camera modesta, dar primitoare. Tablouri si poze cu copii, lumanarele si pernute, iar pe patul din lemn de stejar stateam eu ai gandurile mele. Nu puteam sa scriu. Am hotarat sa merg afara pe leagan. Am coborat scarile molesita, mi-am luat pe mine haina bunicului si am iesit. O briza rece mi-a palmuit obrajii , dar i-am atins imediat incalzindu-i. Vroiam sa fiu singura , vroiam sa evadez. Am stat pe leagan 15 minute iar apoi am plecat. Zapada si frigul imi patrunse in ghete si in suflet.
erea o noapte linistita de vara luna erea mare intre stele,, si noi stateam pe iarba verde,, ( cred k ii cel mai buna compunere)

Răspunsuri

2014-01-21T17:25:51+02:00
Descriptiv?
Era o noapte linistita de iarna. Cerul era impanzit de stele, iar fulgii de zapada cadeau necontenit, descriind un dans in aer.
La marginea padurii, un iepuras se intrezarea printre tufisurile uscate. Timid, el inainta prin zapada inghetata, sperand sa gaseasca ceva de mancare.
Gerul aspru ii imbratisa blanita moale, parca dorind sa il captureze si sa il duca in Tara Ghetii Vesnice.
Zgribulindu-ma la vederea bietei fapturi, ma acopar mai bine cu patura mea preferata. Era moale si calda, cum e probabil si blanita acelui biet iepuras.
Resemnata, constienta ca nu pot face nimic pentru el, mi-am pus capul pe perna moale asemenea unui nor. Mos Ene se apropia cu pasi repezi, iar eu incercam sa raman in aceasta lume, alaturi de iepuras.
Ce lume minunata a creat Domnul si, totodata, cate obstacole ne-a pus in cale. Frigul si zapada pentru iepuri, iar pentru noi...Cine stie?
Am adormit. In vis dansam alaturi de fulgii de zapada si ma cufundam in blanita angelica a iepurasului.
Asemenea unei inchipuiri, asa ramasese acea noapte friguroasa de iarna.