Mihai cumpără: 3 pachete de napolitane cu preţul de 2,5 lei bucata, 4 cutii ciocolată cu preţul de 7,5 lei cutia, 2 kg portocale cu 3,5 lei/kg, 2 kg banane cu 2,95 lei/kg. Ştiind că are 65 de lei şi ar dori să mai cumpere cinci prăjituri, aflaţi care este preţul maxim al unei prăjituri pe care şi-l poate permite.
Cine stie sa.mi zica si mie urgent.

2

Răspunsuri

2014-05-05T17:52:08+03:00
Napolitane: 3x2.5=7.5
ciocolata: 4x7.5=30
portocale:2x3.5=7
banane:2x2.95=5.9
--------------------------------
TOTAL: 50.4
65-50.4=14.6

5p=14.6
p=2.92 pretul maxim

2014-05-05T18:25:27+03:00
3x2,5=7.5 lei (costa napolitanele)
4x7,5=30 lei (costa ciocolata)
2x3,5=7 lei (costa portocalele)
2x2,95=5,9 lei (costa bananele)
Total: 7,5+30+7+5,9=50,4 lei
65-50,4=14,6 lei (ii raman)
14,6:5=2,92 (pretul maxim al unei prajituri)