Alina merge pentru prima data in tabara.Ea cheltuieste luni o doime din suma primita, marti o treime din rest, miercuri jumatate din noul rest, iar joi o treime din suma ramasa.

Ce suma i-a dat mama sa daca s-a intors acasa cu 10 lei?

va rog mult sa ma ajutati

2

Răspunsuri

2014-05-05T16:29:56+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
10 * 3 = 30 (joi)
30 * 2 = 60 (miercuri)
60 * 3 = 180 (marti)
180 * 2 = 360 (luni)
A avut 360 lei.
4 3 4
2014-05-05T16:38:52+03:00
A este suma
a:2:3:2:3=10
a:2:3:2=30
a:2:3=60
a:2=180
a=360 lei i-a dat mama
3 4 3