Alcatuieste un text din cinci enunturi ajutandu-te de imaginile de mai jos .Da un titlu potrivit

2
ce imagini ? !
IMAGINILE SUNT;-COCOS ,RATE SI GAINI
ce imagini?
Imagineatazi si tu ca esti la tara si .... privesti cocosi gainile si ratele cu merg prin curte ....

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-05-05T14:58:34+03:00
Curtea geme de orătănii gălăgioase, care mişună de colo-colo în căutare de hrană. Într-un colţ, câteva GAINI svelte, cu pene brune şi strălucitoare în bătaia sorelui, defilează ţanţoşe, de pară ar fi pe podiumul unei săli de spectacole. Cotcodăcesc de zor prceum nişte precupeţe. Când se apropie câte un COCOS de ele, găinile se înfoaie în pene, mândre de coloritul penelor multicolore. Ca şi când ar fi uitat că nu pot zbura aşa cum o fac păsările sălbatice, găinile îşi desfac aripile şi foşnesc de câteva ori din ele. Nu se ridică de la sol mai mult de câţiva centimetri, dar par a fi mândre de realizarea lor. Apoi îşi reiau căutările de hrană, scormoitul neobosit prin pământ. Ridică capul din pământ doar la auzul câte unui cucurigu, scos de câte un cocoş, strigat din străfundul plămânilor.

Nişte RATE cu pene albastre pe gâtlej şi cu roşu în jurul ochilor s-au adunat la un loc, în jurul unui recipient cu apă şi sporovăiesc în limba lor. Către grupul lor se îndreaptă alene, abia târându-şi labele mari şi galbene, alte răţuşte. Îşi unduiesc corpul de parcă ar dansa pe o muzică auzită doar de ele, iar din când în când scutură vesel din codiţa mică. După statura lor gingăşă şi după puful cu care sunt acoperite, răţuştele par a nu avea mai mult de o lună de când au ieşit din găoace. La intervale regulate de timp, măcăitul grupului de zburătoare se aude în toată curtea. Parcă ar vrea să-i înştiinţeze pe locatarii curţii de existenţa lor.
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-05T15:02:09+03:00
                                             La tara
      Astazi, am hotarat sa merg la bunicii mei care locuiesc la sat, adica la tara.
Ajungand acolo am intalnit ferma lor. 
Ferma bunicilor era mare care cuprindea multe animale. Unele dintre ele erau: rate, porci, si multe alte gaini, ba chiar am vazut un cocos foarte mare care statea tolanit anga usa. M-am intors acasa pastrand cu mine frumusetile de la tara.
Calculeaza suma dintre cel mai mare numar de doua cifre mai mic decat 60 si vecinii lui 12
pai faci asa: 59+13+11=73.
pardon este egal cu 83.
imi cer scuze.