(2x+1)√4-2√3+(2x-1)√4+2√3 = 2√3(4-x√3)+10

Radical si pe 4 si pe 2√3 in ambele situatii !

(√3+1)²x - (3x-1)√3 = 5x-12+√3(5x-√12)

A doua ecuatie este asa cum a fost scrisa !


Calculati aria unui paralelogram ABCD, cu AB=10 cm si d(A,CD)=6 cm

Problemele sunt de clasa a VII-a

2
imi pare rau dar nu prea pot sa te ajut eu sunt in clasa a 6 a.
primul rand l-am inteles, dar al doilea radical si pe 4 si pe......... nu am inteles la ce se refera
ai vrut sa spui (2x+1)/rd4-2rd3?
4 si 2√3 sunt in sub acelasi radical in ambele situatii, radical din 4-2√3 la asta m-am referit in ambele situatii atat in 4-2√3 cat si in 4+2√3 radicalul este mare si este si pe 4 zi pe 2v3.
(2x+1)(radical din) 4-2√3 la asta m-am referit. Multumesc!

Răspunsuri

2014-05-05T10:02:51+03:00
A)   2rd4x+rd4-2rd3+2rd4x-rd4+2rd3=8rd3-6x+10       4rd4x=8rd3-6x+10     4rd4x-6x=8rd3+10     2x(2rd4-3)=2(4rd3+5)  nu mai stiu                                                                   b) (3+2rd3+1)x-(3rd3x-rd3)=5x-12+5rd3x-6         3x+2rd3x+x-3rd3x+rd3=5x-12+5rd3x-6     3x+2rd3x+x-3rd3x-5x-5rd3x=-rd3-12-6          -x-6rd3x=-rd3-18     sper ca ti am fost de ajutor mai mult nu stiu
Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-05T19:08:11+03:00
(2x+1)(√4-2√3)+(2x-1)(√4+2√3)=2√3(4-x√3)+10       √2√3 inseamna 2√3 totul sub radical
(2x+1)(2-√2√3)+(2x-1)(2+√2√3)=8√3-6x+10
4x-2√2√3x+2-√2√3+4x+2√2√3x-2-√2√3=8√3-6x+10
8x=8√3-6x+10
8x+6x=8√3+10
14x=8√3+10
x=2(4√3+5)/14
x=(4√3+5)/7
B) ⇒ (3+2√3+1)x-3√3x+√3=5x-12+√3(5x-2√3)
4x+2√3x-3√3x+√3=5x-12+5√3x-6
4x-√3x-5x-5√3x=-√3-18
-8√3x-x=-√3-18              ·(-1)
x(8√3+1)=√3+18
x=(√3+18)/(8√3+1)          rationalizam
x=(√3+18)(8√3-1)/192-1
x=(24-√3+144-18)/191
x=150-√3/191
sper sa fie bine , daca am gresit corectezi tu, dar cam asa e mersul exercitiului
1 5 1