Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-05-04T19:16:31+03:00
Notam merii cu "m"
          perii cu "p"
          prunii cu "pr"

pr=2m
p=pr+31=2m+31
2m+m+2m+31=396  /-31
5m=365  /:5
m=73
pruni=2*73=146
peri=146+31=177

         
2 5 2
2014-05-04T19:21:31+03:00
Fie m-nr de meri
    p-nr de peri
    pr-nr de pruni

m+p=396
pr=2m
p=pr+31=2m+31
m+2m+31=396
3m=396-31=365
m= \frac{365}{3}
pr=2· \frac{365}{3} = \frac{730}{3}
p= \frac{730}{3} +31= \frac{823}{3}

numai asa merge ...nu stiu daca ai invatat fractii dar asta e
mai verifica odata ca poate ai scris gresit problema
si sa sti ca fractia este ca operatia de impartire exemplu365 pe 3 este egal cu 365:3
nu trebuie sa ma inveti tu fractiile
si sa sti ca n-am mai vazut un copac si jumatate facut de mama natura