Nu este complet
Pai definitia ma refer .. si pe baza defintiei iti deduci
ok..
Caracteristici:Binele se lupta cu raul,unde de fiecare data binele invinge.Prezenta cifrelor magice.Personajele au puteri supra naturale
Spatiul si locul nu sunt vag precizate

Răspunsuri

2014-05-04T14:12:24+03:00
Basmul este o creatie populara in proza de mari dimensiuni in care se povestesc intamplari cu caracter fantastic la care iau parte personaje cu insusiri supranaturale reprezentand fortele binelui si ale raului.
Caracteristici:
1. 
Basmul are o structura traditionala: intotdeauna se povestesc anumite intamplari la care iau parte aceleasi tipuri de personaje.
2. Intamplarile se petrec intotdeauna demult, intr-o imparatie.
3. Orice basm are o formula tipica, de inceput, „a fost odata ca niciodata”, ce marcheaza intrarea intr-o lume fabuloasa in care totul este posibil.
4. Aparitia eroului este precedata intotdeauna de alte incercari nereusite.
5. Personajul principal al basmului este intotdeauna un tanar cu insusiri deosebite pe care nu le dezvaluie de la inceput. El pleaca intr-o calatorie initiatica, pe parcursul careia intalneste niste obstacole pe care le depaseste rand pe rand.
6. Actiunea basmului se petrece intotdeauna pe doua taramuri: in lumea noastra si pe taramul celalalt unde totul este posibil.
7. Fortele binelui se infrunta intotdeauna cu fortele raului, aparent mai puternice si mai numeroase, pe care le invinge, demonstrandu-se astfel increderea omului din popor in victoria binelui.
8. Personajul de basm are niste ajutoare: unele apartin lumii reale, altele apartin lumii fantastice. El are intotdeauna de indeplinit o misiune. Implinirea ei nu inseamna sfarsitul intamplarilor.
9. In orice basm apare falsul erou sau impostorul.
10. Adevarul iese intotdeauna la iviala, vinovatii sunt pedepsiti si totul se termina cu o nunta.
Sper ca te-am ajutat ! ^_^