1. 4 supra 6 - 1 supra 3
2. 6 supra 9 - 1 supra 3

3. 1 supra 2 + 5 supra 10
4. 6 supra 12 + 1 supra 2

1
4 supra 6 -1 supra 3 ( il amplifici cu 3) = 4 supra 6 - 3 supra 6 = 1 supra 6
6 supra 9-1 supra 3 (il amplifici cu 3) =6 supra 9 - 3 supra 9= 3 supra 9
1 supra 2+5 supra 10=1 supra 2(il amplifici cu 5)+5 supra 10=5 supra 10+5 supra 10=10 supra 10
6 supra 12+1 supra 2(amplifici cu 6) =6 supra 12+6 supra 12 = 12 supra 12

Răspunsuri

2014-05-04T13:58:37+03:00
1.4/6-1/3=              4/6 se simplifica cu 2 si 2/3-1/3=1/3
2.6/9-1/3=              6/9 se simplifica cu3 si 2/3-1/3=1/3
3.1/2+5/10=            5/10 se simplifica cu 5 si 1/2+1/2=2/4=1/2

6/12+1/2=              6/12 se simplifica cu6 si   1/2+1/2=2/4 =1/2