Ce este magnetul?
tipuri de magneti si definitie?
magnetismul pamantului si busola

2
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters
Comentariul a fost şters

Răspunsuri

2014-05-03T22:13:21+03:00
Magnetul este un obiect care produce  cam magnetic. El are propietatea de a atrage materiale feromagnetice. Tipuri:paramagnetism - se manifesta in prezenta unui camp magnetic exterior ;  diamagnetism - se manifesta in prezenta unui camp magnetic aplicat din exterior ; feromagnetism:e prezent la materiarele care au un moment magnetic si care interactioneaza cu altele . Busola este un instrument de navigatie folosit pentru determinarea directiei relativ la polii magnetici ai pamantului . Cadranul busolei prezinta polul nord si polul sud si directiile intermediale (n-s : s-e : s-v...)
6 3 6
2014-05-03T23:54:49+03:00
Magnetul este un material sau un obiect care produce câmp magnetic. Aceasta îi conferă proprietăți particulare cum ar fi exercitarea unei forțe de atracție asupra unui material feromagnetic.
Grecii au descoperit, în antichitate, aproape de orașul Magnezia din Asia Mică, o piatră care are proprietatea de a atrage bucățile de fier. Această rocă este formată dintr-un minereu numit magnetită.
Tipuri de magneti:
1. Magneți naturali – orice bucată din magnetită este un magnet natural
2. Magneți artificiali – aceștia se obțin prin frecarea unor bucăți de fier cu un magnet natural
Tipuri de magnte:
-paramagnetism
-diamagnetism
-feromagnetism
Busola este un instrument de navigatie folosit pentru determinarea directiei relativ la polii magnetici ai pamantului . Cadranul busolei prezinta polul nord si polul sud si directiile intermediale (n-s , n-v , n-e , s-e , s-v , )


5 2 5